Eva och Charlie är båda före detta officerare som arbetade med tjänstehundar i Försvarsmakten och levde med schäfrar under ett antal år. Därefter blev det 
labradorer som som tränades för spår och eftersök. Under några intensiva småbarnsår var vi hundlösa, men vi saknade hundar så mycket att valet sedemera föll på Kerry Blue Terrier som vi haft och fött upp sedan 2002. De senaste åren har vi även upptäckt Staffordshire Bullterrier som vi har med i kenneln sedan 2018.

 

Eva är aktiv i SKK's central-styrelsen sedan 2013 nu med ansvar för avels- och hälsofrågor. Hon är ringsekreterare, CUA och funktionär på utställningar samt handledare för uppfödarutbildning. 

Eva, Charlie och Felicia Lejdbrandt driver kennel Edrus.

Charlie har varit aktiv inom Västra Kennelklubben som vice ordförande och kommissarie för MyDog under ett flertal år och har ringträning för utställnings-intresserade. Numera arbetar han i Hundstallets styrelse, är ordförande i Amstaffklubben och i Norra Älvsborgs kennelklubb. Han är också CUA samt utbildad instruktör inom SBK och på FM Hundskola. Han har haft flera tjänstehundar.

 

Felicia är vår handler i utställnings-ringen. Hon är ringsekreterare och funktionär på utställningar. Hon har framgångsrikt visat hundar både nationellt och internationellt sedan 2005. Hon klipper Kerrisar för både vardagsbruk och utställning och tar hand om hundar från vår uppfödning, som bor i Stockholmsområdet.

Det har funnits hundar i vårt liv så länge vi kan minnas. Vi har haft olika raser, alla med sina förtjänster, men vi blev ögonblickligen förtjusta i Kerry Blue Terrier. Denna lojala kompis med mycket personlighet, som gillar allt skojigt! Vi har haft uppfödning i liten skala i hemmet i Lödöse för både utställning och sällskap, men håller den vilande tills vidare. Eftersom Kerry är en liten ras i Sverige har den inte några omfattande problem med höfter, ögon eller temperament (det är dock en terrier).

 

För några år sedan fick vi tillökning med Staffordshire Bullterrier som ibland också kallas "the Nanny Dog" eftersom det är en fantastisk familjehund som älskar alla människor men framför allt barn! Vi har en lite uppfödning i hemmiljö. 

 

Vi är väldigt noga med att vår uppfödning sker enligt Svenska Kennelklubbens normer och regler. Kontakta oss gärna för ett besök så vi kan presentera raserna!

Adress:                                         Telefon:                                         E-post:

Kennel EDRUS                              Eva:       0761-88 44 12                 info@edrus.com

Hea Gränd 5                                  Felicia:   073-530 49 47

463 71  LÖDÖSE                           Charlie:  073-985 67 79